Skip to main content

Meer licht in de keuken

Industriële uitstraling in je huis creëren? Gebruik deze tips!

Metaal, baksteen en beton. Met deze elementen ben je als snel verzekerd van een industriële uitstraling in je woning. Deze stevige stijl geeft iedere ruimte een stoere look. Een gegoten betonvloer maak je af met een kleurrijk kleed. Kies voor kasten met een metalen frame. Ga voor zwart en grijstinten met een enkele kleur voor het contrast. Om het geheel af te maken moet je zeker een industriële plafondlamp kopen. Met deze drie tips heb je in een mum van tijd de industriële stijl van je dromen!

1: Kies niet teveel kleur

Het lijkt misschien saai, maar een goede industriële ruimte maakt vooral gebruik van zwart, grijs en aardetinten. Onbewerkt hout, een stevige leren bank en zichtbare metalen buizen of stukken baksteen horen echt thuis bij deze stijl. Ook grote metalen hanglampen en roestvrijstalen kasten mogen niet ontbreken. Een eettafel vervaardigd van hout met een metalen onderstel past helemaal bij een industrieel interieur. Het is natuurlijk wel toegestaan om wat kleur te gebruiken. Koop een paar kleurige kussens en een opvallend kleed. Het beetje kleur dat je toevoegt springt juist in het oog en maakt je kamer echt uniek. 

2: Ga voor robuuste materialen

Het is wel duidelijk dat de industriële stijl niet zacht en verfijnd is. De naam zegt het eigenlijk al: er wordt gebruik gemaakt van industriële materialen. Denk daarbij aan hout, steen en beton. Ook metaal, leer en baksteen horen bij deze stijl. Ga dus niet voor een stoffen bank, maar kies ruw leer. Koop geen hanglampen met bloemetjesmotief, maar ga voor een grote metalen kap met eventueel wat details van hout. Het kan wel leuk zijn om een paar afwijkende items te kopen. Die maken het geheel wat frisser. Een mix van stijlen kan soms heel goed werken.  

3: Koop moderne kunst

Een industriële kamer is pas echt volledig af met een aantal mooie moderne kunstobjecten. Een groot schilderij in kubistische stijl staat prachtig boven je leren bank. Of wat dacht je van een abstract beeld van steen. Een stoere vaas past ook binnen de industriële look. Verder kun je denken aan een stevig handgewoven kleed. Bezoek een aantal galeries voor de juiste kunst. Het is erg leuk om bij meerdere zaken te kijken en unieke objecten aan te schaffen. Bij een kleiner budget kan je terecht bij een gewone woonwinkel voor stijlvolle, maar wat minder unieke kunstvoorwerpen.