Skip to main content

Meer licht in de keuken

Maak van je keuken een stralende blikvanger met een marmeren aanrechtblad

Als je op zoek bent naar een luxueuze uitstraling in je keuken, is een marmeren aanrechtblad zeker het overwegen waard. Een keuken met marmer heeft namelijk een prachtige uitstraling die direct een chique en tijdloze look geeft. Maar waar moet je op letten als je een marmeren keuken wilt? In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over dit stijlvolle materiaal.

Wat is marmer?

Marmer is een prachtig natuurproduct dat ontstaat door kalksteen dat onder hoge druk en temperatuur verandert. Marmer heeft van nature een mooie tekening met diverse kleuren zoals wit, zwart, grijs, groen of roze. Elk stuk marmer is uniek, waardoor het altijd een bijzonder stuk in je keuken zal zijn.

Voordelen van marmer

Naast de unieke en stijlvolle uitstraling heeft een marmeren aanrechtblad ook diverse praktische voordelen. Marmer is namelijk hittebestendig, waardoor het geen probleem is om warme pannen op het aanrecht te plaatsen. Daarnaast is marmer goed schoon te houden omdat het niet poreus is. Ook kun je kleine krassen of beschadigingen makkelijk wegwerken met een polijstkop.

Nadelen van marmer

Toch heeft marmer niet alleen maar voordelen. Zo is het materiaal relatief zwaar, waardoor het niet geschikt is voor ieder keukenblad. Daarnaast is marmer gevoelig voor vlekken van zuren en vetten. Dit betekent dat het belangrijk is om het blad goed te onderhouden en bijvoorbeeld geen citroensap of wijn op het aanrecht te morsen. Ook kan het zijn dat er na verloop van tijd kleine scheurtjes ontstaan in het marmer, vooral bij intensief gebruik.

Onderhoud van marmer

Om lang van het marmer te kunnen genieten is het belangrijk om het aanrecht goed te onderhouden. Zo kun je het beste het blad regelmatig afnemen met een vochtige doek en wat afwasmiddel, en daarna goed droog maken. Ook kun je het marmer één keer per jaar laten polijsten door een specialist om eventuele kleine krassen weg te werken. Let er wel op dat je geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen gebruikt, deze kunnen het marmer beschadigen.

Prijs van marmer

Marmer is een relatief duur materiaal, vooral als je kijkt naar andere materialen voor keukenbladen zoals graniet of kunststof. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals de dikte en de grootte van het blad, maar ook de kleur en de tekening van het marmer spelen een rol. Hou er rekening mee dat je voor een marmeren keuken wel wat dieper in de buidel moet tasten, maar je krijgt er wel een uniek en prachtig stuk voor terug.

Een marmeren keuken is een prachtige keuze als je gaat voor luxe en tijdloze uitstraling. Het materiaal heeft diverse voordelen, zoals de hittebestendigheid en het gemakkelijke onderhoud. Toch is het belangrijk om ook de nadelen te kennen, zoals de gevoeligheid voor vlekken en de hogere prijs. Als je besluit om voor marmer te gaan, zorg dan dat je het blad goed onderhoudt en laat het indien nodig een keer per jaar polijsten. Met een marmeren aanrechtblad haal je gegarandeerd een bijzonder en stijlvol stuk in huis. Voor meer informatie kun je terecht op bijvoorbeeld purenaturalstone.com/.