Skip to main content

Meer licht in de keuken

PVC vloeren: een modern en praktisch alternatief voor elk interieur

Tags:

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je huis of kantoor? Dan is een PVC vloer misschien de juiste keuze voor jou! PVC vloeren worden steeds populairder vanwege hun duurzaamheid, praktische voordelen en veelzijdige ontwerpmogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en texturen, zodat je altijd een vloer kunt vinden die bij jouw smaak en stijl past. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over PVC vloeren, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

1. Waarom PVC vloeren?

PVC vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride, een soort kunststof. Dit materiaal is erg stevig, vuilafstotend en bestand tegen slijtage en vocht. Hierdoor zijn PVC vloeren ideaal voor drukbezochte ruimtes zoals woon- en eetkamers, keukens, badkamers en kantoren. Ze zijn ook makkelijk in onderhoud, omdat ze eenvoudig schoon te maken zijn met een vochtige doek of stofzuiger. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in diverse diktes en slijtages, van licht tot intensief gebruik, waardoor ze geschikt zijn voor zowel particuliere als commerciële gebouwen.

2. Verschillende soorten PVC vloeren

Er zijn twee soorten PVC vloeren: de losse stroken (planken) en de tegels. Losse stroken worden ook wel klik PVC genoemd en worden zonder lijm gelegd. De stroken worden in elkaar geklikt, waardoor een zwevende vloer ontstaat die dempt en dus zorgt voor minder contactgeluid. Het plaatsen van klik PVC is daarom gemakkelijk en snel. Tegels zijn er voor het plaatsen op de vloer en worden verlijmd op de betonnen ondervloer. Tegels zijn wat stabieler omdat de lijm zorgt voor meer stabiliteit. Hierdoor zijn ze geschikt voor intensief gebruikte vloeren.

3. Ontwerpmogelijkheden

De ontwerpmogelijkheden van PVC vloeren zijn bijna eindeloos. PVC-vloeren kunnen er uitzien als hout, steen, keramiek, beton of zelfs betonlook. Je hebt de keuze uit talloze texturen, kleuren en patronen, zodat er altijd een vloer is die past bij jouw smaak en stijl. Bovendien kan PVC vloerbedekking worden gesneden en gelegd als houten stroken, waardoor het effect van een echte houten vloer wordt nagebootst, maar zonder de nadelen van echt hout zoals het werken, kraken en splijten van het hout.

4. Kosten

De kosten voor PVC vloeren variëren afhankelijk van de kwaliteit, slijtage-klasse, en het ontwerp. Zo heb je al een goede kwaliteit PVC-vloer vanaf €15,- per m². Zwaardere en betere kwaliteit PVC-vloeren zijn logischerwijze wat duurder, maar deze kwaliteit zal robuuster zijn en dus ook langer meegaan. Het is een investering maar deze zal wel langer mee gaan van de PVC vloeren in lagere kwaliteit. Doordat PVC vloeren zo gemakkelijk in onderhoud zijn, zul je op lange termijn meer kosten besparen doordat ze lang meegaan, en heb je een vloer die in goede conditie blijft.

5. Hoe PVC-vloeren te onderhouden?

PVC vloer is uitermate onderhoudsvriendelijk. Onderhoud bestaat vaak uit het stofzuigen of vegen van de vloer en indien nodig afnemen met water en zeep. PVC-vloeren zijn huisdiervriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Dankzij de antistatische eigenschappen van PVC vloeren trekken ze weinig stof en vuil aan, omdat ze geen vezels bevatten zoals andere vloeren, wat een gezondere leefomgeving creëert.

Conclusie

PVC vloeren die Martijn de Wit biedt zijn een moderne en praktische investering voor elk interieur. Of je nu een houten, betonnen, stenen of keramische look wilt, PVC-vloeren zijn zo veelzijdig qua kleuren, patronen en texturen. Ook zijn ze ideaal voor ruimtes die intensief worden gebruikt, omdat ze bestand zijn tegen slijtage, vocht en vuil. Daarnaast zijn PVC-vloeren bestendig tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze in topconditie blijven. Het loont dus absoluut de moeite om eens te overwegen, zodat je lange tijd kunt genieten van een mooie, duurzame en strakke vloer!