Skip to main content

Meer licht in de keuken

Tips als jij maatwerk kasten wilt bestellen

Als je efficiënt gebruik wilt maken van een bepaalde ruimte en daarbij direct ervoor wilt zorgen dat je een prachtige aanvulling creëert voor je interieur is het zeker aan te raden om te kijken naar maatwerk kasten. Of je nu op zoek bent naar een boekenkast of juist een kast voor onder een schuin dak, deze kasten op maat bieden enorm veel mogelijkheden waardoor jij spullen op een goede en efficiënte manier kunt opbergen. Echter, is het wel van belang om rekening te houden met een aantal aspecten als je besluit maatwerk kasten te bestellen. Lees hieronder snel de belangrijkste tips door.

Kies het juiste type maatwerk kasten

Het is goed om te benoemen dat maatwerk kasten in verschillende stijlen verkrijgbaar zijn. De keuze hangt vooral af van jouw persoonlijke opberg behoeften en de beschikbare ruimte die je hebt. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan inloopkasten, inbouwkasten, boekenkast of schuifdeurkasten die je op maat kunt laten maken. Elk type kast heeft weer zijn eigen voordelen en kenmerken. Het is om deze reden altijd verstandig om een kast te bestellen die past bij jouw persoonlijke behoefte en ruimte.

De juiste materialen uitkiezen

Als je hebt besloten om voor maatwerk kasten te gaan kijken, is het vervolgens wel van belang dat je de juiste keuze maakt op het gebied van materialen en afwerkingen. Hierbij is het advies om voor hoogwaardige kwaliteit materialen te kiezen die duurzaam en stevig zijn. Over het algemeen wordt hout gebruikt omdat het een natuurlijke uitstraling heeft en tevens erg sterk is. MDF is een ander materiaal waar vaak wordt gekozen. Let op, het is ook goed om aandacht te besteden aan de afwerking van de kast. Lak hierbij bijvoorbeeld de kast en werk de naden goed af om een mooie uitstraling te krijgen die volledig past bij jouw interieur.

Een betrouwbare meubelmaker kiezen voor maatwerk kasten

Als je hebt besloten dat je gaat kijken voor maatwerk kasten, zul je waarschijnlijk een specialist moeten schakelen omdat het echt gaat om vakmanschap. Het is om deze reden aan te raden om een betrouwbare meubelmaker te kiezen die ervaring heeft. Als tip geven we mee om altijd het portfolio en recensies van meubelmakers te bekijken. Hierdoor krijg jij een goed idee wat de kwaliteit en vaardigheden zijn van de specialist. Daarnaast is het ook goed om altijd in gesprek te gaan met de meubelmaker om te kijken of je hier een goed gevoel bij hebt. Je betaalt immers veel geld voor een kast en wilt dan ook dat deze met vakmanschap gemaakt wordt.

Laat iemand het opmeten

Of je nu zelf aan de slag gaat met maatwerk kasten of een specialist aan het werk zet, het is altijd verstandig om een specialist de plek op te laten meten waar de kast moet komen te staan. Als je dit namelijk zelf gaat doen, bestaat de kans dat je een centimeter te groot opmeet wat resulteert dat je de kast niet kunt gebruiken en dat wil je voorkomen.